Бесарабският българин Вячеслав Велев, който от няколко месеца играе за Пирин (Благоевград), преживя кошмар, научи БЛИЦ. 

Преди часове той с изненада установил, че колата му е с нарязани гуми. 

Инцидентът става посред бял ден в Благоевград. Возилото на Вячеслав Велев, което е с украински регистрационен номер, е атакувано от неизвестни за момента лица на паркинга в жилищната кооперация, в която живее. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

22-годишният футболист на Пирин незабавно е сигнализирал полицията за инцидента. Играчът, който преди месеци избра да продължи развитието си във футбола в Пирин, e oгорчен от случилото се. 

"Неприятна случка, още не мога да повярвам защо става това нещо. Срязаха гумите на колата ми. Майката на жена ми я беше паркирала в двора на кооперацията, в която живеем. Не знам на кого пречим, че да постъпват с нас по този начин. Сигнализирахме полицията, дано установят кой го е сторил", коментира Вячеслав Велев пред БЛИЦ.

"Дойдохме преди няколко месеца от Украйна в Благоевград, знаете каква е ситуацията в страната ни. Много е тежко, търсим спасени. Някои хора, които идват в България от Украйна нямат пари, а тук им режат гумите на колите. Тези случаи зачестиха и не е приятно. Това не мога да си го обясня...", недоумява 22-годишният футболист. 

"Радвам се, че имам честта да играя за Пирин (Благоевград) - клуб с традиции. Благодарен съм, че ми дадоха шанс. Старая се да давам максимум и да помагам на отбора. Ще продължа да се бия за Пирин", добави Вячеслав Велев пред БЛИЦ.

Бесарабските българи от Украйна Вячеслав Велев и Максим Ковальов подписаха договори с Пирин през април: