ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившата звезда на американския футбол О Джей Симпсън е болен от рак, съобщиха медиите в САЩ.

76-годишният американец, който беше съден за убийството на бившата си съпруга Никол Браун и приятеля й Роналд Голдман през 1994 г., страда от карцином на простатата. О Джей Симпсън вече е преминал курс химиотерапия в Лас Вегас. 

Наказателният процес срещу бившата футболна звезда и актьор за убийството, наречен Процесът на века, започва на 24 януари 1995 г. и продължава до 3 октомври 1995 г., когато той е оправдан. Преследването на О Джей Симпсън от полицията и след това самото дело бяха предавани директно по телевизията в САЩ.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Звездата се забърква в скандал и през 2006 г., когато пише книга, озаглавена „Ако аз съм го извършил”. В нея разказва от първо лице измислена история за убийствата, ако той наистина е бил извършителят, но тя е спряна от издателя точно преди излизането й на пазара.

О Джей Симпсън трябваше да плати близо 33 милиона долара обезщетения и такси след Процеса на века. Звездата се принуждава да разпродаде спечелените през годините трофеи.

През 2007 г. той е арестуван заради въоръжен обир и отвличане от хотелска стая в Лас Вегас. През 2008 г. е осъден на 33 години затвор с възможност за изслушване чак на деветата година. През 2007 г. О Джей Симпсън разбира, че трофеите му ще бъдат продадени на търг в Лас Вегас, нахлул в хотелската стая заедно с още 8 души. Групата заплашили двама колекционери с пистолети и поискали незабавно да им върнат всичките му вещи. Легендарният рънингбек на Бъфало Билс и бивша филмова звезда беше освободен предсрочно през 2017 г. след 9 години в затвора в Невада. 

Преди време Арнолд Шварценегер разказа за ролята, която постави началото на славната му кариера в Холивуд, като разкри, че първоначално О Джей Симпсън е трябвало да бъде Терминатора в класическия научнофантастичен филм на Джеймс Камерън от 1984 г.