Интересът към състоянието на Михаел Шумахер се поднови, след като на екран излезе документалната лента на „Нетфликс“ за седемкратния световен шампион във Формула 1.

Филмът обаче се оказа пълно разочарование за феновете, които така и не видяха обещаните предварително първи кадри с Пилето след жестокия инцидент от 29 декември 2013 г.

Информацията за настоящото състояние на Шумахер за пореден път дойде от близкия семеен приятел Жан Тод. Президентът на Международната федерация по автомобилен спорт често пъти е споделял впечатленията си след своите посещения в дома на бившия пилот на Джордан, Бенетон, Ферари и Мерцедес.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Сега 75-годишният французин заяви, че Шумахер може да прави само две малки неща, но и те са повод за радост и признак за значително подобрение. Според него легендарният състезател вече е способен да сяда в леглото без чужда помощ, а след това дори може да направи няколко къси крачки.

Както е известно, в края на 2013 г. Шуми падна докато караше ски, удари си лошо главата и получи тежка черепно-мозъчна контузия. Бяха направени няколко мозъчни операции и след дълъг престой в изкуствена кома, германецът беше изваден от нея през лятото на 2014 г. Оттогава той живее далеч от хорските очи и се лекува в домашни условия в къщата си край Женевското езеро.

През миналата година беше планирано Михаел Шумахер да се подложи на модернистична терапия със стволови клетки, чиято цел е да регенерира нервната система на германеца. Процедурата обаче беше отложена за неопределено време заради пандемията от коронавирус.