Поредната трагична история за млад спортист разтърси света. Колоездачът Михаел Антонели почина на 21-годишна възраст в болницата в Сан Марино. Ужасната новина дойде само дни след рождения му ден на 30 ноември.

Причината за смъртта на младата надежда на колоезденето e COVID-19, като заболяването много бързо се развива в изтощения му организъм. Антонели едва преди няколко седмици се прибрал у дома си след продължително възстановяване след зловещо падане по време на състезание преди две години.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

На 15 август 2018 г., по време на пробега Флоренция – Виареджо, Михаел Антонели пада върху скала. Състоянието му е много тежко. Откаран е с хеликоптер в болницата във Флоренция. Направени са му няколко операция в редица различни клиники в Италия. Волята на колоездача за живот обаче е голяма и той не се предава в битката за възстановяването си.

В последно време дори започнал да се храни самостоятелно и да разпознава хората. Всички се радвали на сериозния напредък в лечението му. Затова е изписан и му е позволено да се прибере у дома. Именно това се оказва фатално за изтощения от двегодишна борба организъм на Антонели. Вкъщи той се заразява с COVID-19. Болестта много бързо прогресира и въпреки новото настаняване в болница, колоездачът не успява да спечели новата борба за живота си.