Ефективни присъди от по 6 години затвор получиха двама ултраси на Ботев (Пловдив) за футболно хулиганство. Софийският апелативен съд постанови, че Михаил Михайлов-Милото и Христо Илиев трябва да изтърпят наказанието си при първоначален строг режим. Те бяха признати за виновни за хулиганство с нанасяне на тежка телесна повреда на привърженика на градския съперник Локомотив Стоян Деянов, съобщава "Пловдив Дерби".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Инцидентът става на 25 февруари 2018 година, когато Стоян и негови приятели се връщат от мач в столицата, където са гледали любимия им отбор срещу Славия. Според тях, те са били проследени още на тръгване от София. На червен светофар на кръстовището в Пловдив на бул. „Дунав“ и "Карловска" автомобилът на Деянов и приятелите му е причакан от група привърженици на Ботев.

Те ги нападат с бухалки, железни прътове, обвити с бодлива тел. При нападението най-пострадал е Стоян Деянов. Той е приет по спешност в неврохирургията на УМБАЛ "Свети Георги" с опасност за живота. Лекарите успяват да го спасят, но възстановяването му отнема близо година.