20 години затвор при строг режим за бившия футболист Марио Метушев, който прободе 97 пъти с нож най-добрия си приятел Красимир Колджиев - Дзъмбо в Гоце Делчев. Това постанови състав на Окръжен съд - Благоевград преди минути, информира struma.com. Метушев, който извърши убийството навръх Рамазан Байрам през юни 2018 г. ще трябва да плати и 550 000 лева на семейството на пострадалите, чийто интереси брани в съда адвокат Албина Анева.     

Припомняме, че тогавашният треньор на Места (Хаджидимово) Марио Метушев закла авера си, а после направи опит за самоубийство, но оцеля. Кървавата драма се разигра след обилно погълнато от двамата приятели количество алкохол. Слез запоя в местно заведение, отишли да си допият в дома на Дзъмбо.

На разпита пред Темидa майката на жертвата споделила, че Марио се обърнал към нея с думите: „Аз съм дяволът, и теб ще разпоря!“. Усмихвал й се, а тя изпаднала в още по-голям ужас. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Той дойде у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си говорят в кухнята. Когато чух Краси да вика: „Мамо, помощ“, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: „Марио, какво правиш“ и се опитах да му взема ножа от ръцете. 

Хукнах и не знаех какво правя, грабнах стол да го ударя. Марио се усмихваше. Така и не разбрах защо го е направил. Помня, че синът ми си криеше очите с ръката, а Марио го ръгаше в гърдите. Никога не съм очаквала да се случи това“, разказваше пред съда през сълзи почернената майка.

Другият й син - Росен, също не бил наясно защо се стигнало до зверството. 

Смята се, че футболистът избухнал, защото подозирал приятеля си в предателство. Обвинявал го, че през януари същата година загатнал на полицията, че двамата ще пътуват до Шумен, където трябвало да направят сделка със 100 кг. тютюн. Колджиев отказал и Метушев потеглил сам. По пътя бил спрян от патрулка и задържан.

Образували му досъдебно производство, което приключило със споразумение - 5-годишен изпитателен срок и забрана да упражнява професии или дейност, свързани с търговия на акцизни стоки. Дали под въздействието на алкохол този спомен е оживял така и не стана ясно до днес.

Присъдата подлежи на обжалване на по-горна инстанция.