Американската баскетболистка Бритни Гринър бе призната за виновна по обвинения в трафик на наркотици и получи 9 години затвор. Присъдата трябва да сложи начало на преговорите между САЩ и Русия за размяна на затворници.

Наскоро се заговори, че американците предлагат на Русия осъденият за шпионаж и трафик на оръжия Виктор Бут, за да си върнат спортистката. В кампанията по завръщането й се намеси дори президентът на САЩ Джо Байдън с пост в социалните мрежи.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

“Днес американската гражданка Бритни Грайнър получи присъда, която е още едно доказателство за това в какъв свят живеем. Русия неправомерно задържа Бритни. Това е напълно неприемливо и искам да призова Русия да я освободи незабавно, за да може тя да се върне тук при жена си, приятелите си и своите съотборнички. Моята администрация ще работи без почивка в опита си да върне Бритни и Пол Уелан вкъщи колкото се може по-бързо”, гласи изявлението на Байдън.

Досега високопоставени руски представители отказваха да коментират офертата с думите, че докато няма влязла в сила присъда, не трябва да се правят никакви коментари.

Припомняме, че Гринър бе заловена с масло от хашиш в багажа си през февруари при опит да напусне Русия.