Александра Жекова e съкрушена след ужасната новина за кончината на Алекс Пулин. Както вече стана ясно, 32-годишният двукратен световен шампион по бордъркрос се удави по време на подводен риболов с харпун в Големия бариерен риф в родината си Австралия. 

Той е бил открит на дъното на океана от друг гмуркач, бездиханен и без кислородна маска. Полицията разследва инцидента. Засега обаче се смята, че Пулин се е гмуркал сам.

Жекова и Чъмпи, както е известен Пулин, имаха дългогодишна връзка. С него българката споделяше любимите му хобита - гмуркане по екзотични кътчета и кайтсърфинг.

Разделиха се обаче през 2014 г. - преди Олимпиадата в Сочи. Въпреки това Пулин продължаваше да използва помощта на нейния баща и треньор Виктор Жеков във всяко състезание.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След ужасната новина Сани публикува техни общи снимки, изказвайки съболезнования на семейството на Пулин.

"В памет на Чъмпи. Удивителен спортист, съотборник, приятел и човек! Почивай в мир!", написа Жекова.

"Изпращаме молитви на вас и цялото ви семейство. Вие ще останете завинаги огромна част от нашия живот! Любов и уважение!", добави Сани към снимка, на която е заедно с Пулин и баща си Виктор Жеков.

През 2017 г. Пулин завърши четвърти в старт от Световната купа в Банско. Aлекс беше знаменосец на австралийския национален отбор на олимпийските игри в Сочи 2014, а също така участва на Игрите във Ванкувър 2010 и Пьончан 2018. Той е двукратен световен шампион по сноубордкрос (2011, 2013), а също така има и бронзов медал от шампионат на планетата.