Бразилският футболен съдия Игор Беневенуто разкри публично, че е хомосексуалист. Признанието той стори в подкаст пред "Globoesporte". 41-годишният Беневенуто е първият международен рефер под шапката на ФИФА, който не крие, че е гей.

"Казвам се Игор Беневенуто, футболен съдия съм и съм гей! Най-накрая мога да бъда себе си, без маски и филтри. Мъжете ме привличат, но това, че съм гей не ме прави нещо по-малко от другите", обяви бразилецът.

"Искам да правя секс с всеки футболист! Не си търся мъж. Просто искам да бъде уважаван. Повярвайте ми, във футбола има много хомосексуалисти, но 99,9% от тях се крият - съдии, играчи, треньори. Ние се разпознаваме", продължи Игор Беневенуто. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Футболът е спорт, с който израснах, мразех го обаче. Не можех да го понасям. От ранна възраст знаех, че съм гей. Осъзнах, че не може да има по-добро място от футбола, където да скрия сексуалността си. Но да играя - не беше осъществим дългосрочен вариант, затова избрах да стана съдия. Прекарах целия си живот, жертвайки себе си, за да се защитя от физическото и емоционално насилие на хомофобията. И влязох в една от най-враждебните среди за хомосексуалист - футболът. Ето защо казвам, че мразех този спорт. От днес обаче никога повече няма да бъда една от другите версии на Игор, които създадох. Ще бъда просто Игор - гей, който уважава хората и техния избор. Без маски", откровен е футболният съдия.