ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Софийският районен съд остави в ареста за постоянно 37-годишния Захари Шулев, обвинен в проявена жестокост към куче. 

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а съдът уважи това с мотива, че ако Шулев остане на свобода, има опасност да се опита да заличи доказателства, както и да извърши друго престъпление. 

Обвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Много съжалявам. Това повече няма да се повтаря. Искам да ме освободите, за да се грижа за болния си чичо и за да не загубя работното си място“, заяви обвиняемият Захари Шулев пред съда. 

Той поиска от съда да не позволява да бъде сниман от медиите по време на съдебното заседание, а защитникът му оспори мярката с аргумента, че е твърде тежка за извършеното деяние. 

От държавното обвинение припомниха, че инцидентът станал в нощта срещу 24 октомври в столичния квартал „Карпузица“. От прокуратурата се позоваха на свидетелски показания, според което обвиняемият и друг път е проявявал агресия срещу животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвинение при претърсванията в дома му е намерена и пластмасова ушна марка с номер, вероятно принадлежала на едно от животните. 

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!