Легендарният боксьор Джо Калзаги започва битка със сестра си заради разпределението на наследството на техните родители, обявиха британските медии.

49-годишният британец и сестра му Мелиса може да бъдат лишени от своя дял от разпределението на 1,4 милиона паунда. Причината е в тяхната сестра Соня, която иска двамата да бъдат извадени от списъка на наследниците.

Парите са оставени след смъртта на баща им Пиетро - Винченцо Калзаги, който почина през 2018 г., и на майка им Жаклин, която напусна този свят през 2020 г.

Пиетро Винченцо е оставил на своите наследници 976 213 паунда, а спестяванията на съпругата му са в размер на 448 129 паунда.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Това е семеен въпрос, който не искам да коментирам“, заявила 45-годишната Соня през медиите.

Джо Калзаги също не пожелал да изложи позицията си по скандала с наследството.

Калзаги, който е бивш носител на шампионските титли от две различни категории, е истинска легенда на професионалния бокс. Той е рекордьор по най-дълго притежание на шампионски пояс в суперсредната категория на WBO (Световна боксова организация). Носител е на титлата в продължение на 10 години.

През 2007 г. е избран за Спортна личност на годината на „Би Би Си“, а от 2014 г. е член на Международната зала на боксовата слава.