Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде скрит на ново място от очите на феновете и медиите. Както е известно, седем години и половина той се възстановява от тежкото падане по време на ски, при което получи сериозни мозъчни травми. Оттогава само малцина са виждали седемкратния световен шампион и са запознати със състоянието му.

Сега обаче стана ясно, че Шумахер ще бъде преместен от вилата си край Лозана, където ще бъде още по-далеч от общественото внимание. Семейството на Пилето ще се настани в най-новия си имот в Андрач на остров Майорка. Наскоро е купена земя за 3 милиона евро. Тя е съвсем близо до имението, което семейство Шумахер закупи от президента на Реал (Мадрид) Флорентино Перес през 2017 г. за 30 милиона евро.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На новия имот ще бъдат построени конюшни за около 20 коня и трасета за тренировки на състезателни коне. Това ще бъде новото бизнесначинание на семейство Шумахер – отглеждане и продажба на елитни жребци и кобили. Съпругата на Михаел Шумахер – Корина, и дъщеря им Джина-Мария имат сериозно влечение към конете.

През 2010 г. Корина стана европейски шампион по конен спорт. Сега 24-годишната Джина-Мария върви по нейните стъпки и редовно участва в състезания по обездка. Майорка предоставя отлични условия за развъждане на елитни коне, а самата Джина-Мария ще получи възможност за целогодишни тренировки при благоприятни условия.

Очаква се семейство Шумахер съвсем скоро да се премести в острова в Средиземно море, където не само да бъде стартирано новото бизнесначинание, а и легендарният пилот от Формула 1 да продължи лечението си далеч от шума и вниманието на медиите.