ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Северна Македония се готви за враждебно гостуване на български фенове за утрешния двубой на местния Шкупи с Левски от Лигата на конференциите.

Мачът е от 22:00 часа наше време на стадион "Тодор Проески", където се очаква да има поне 1000 фенове на Левски.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Местното издание sport1.mk подготви северномакедонците за посещението на българите с два материала със заглавия: "Фенове на Левски ще горят македонското знаме на Арената в Скопие?!" и "Предупреждение за феновете на Левски: Не носете ножове, македонците ще ви ги вземат".

В първия материал е цитиран пост във фен страница на Левски, в която привърженик съобщава, че ултрасите разполагат с македонско и албанско знаме, които смятат да изгорят.



Вторият материал се позовава на традиционните съобщения към феновете във "Фейсбук" страницата на Левски за това какво не трябва да се прави и носи преди мач.

Северномакедонското издание коментира съобщението така:

"В македонската столица ще дойдат най-войнствените фенове на гранда от западната ни съседка, което е причина за повишена готовност на полицията. Познавайки феновете си, хора от управата на Левски дори ги предупредиха да не носят хладни оръжия, защото ще им бъдат взети на границата".

Медията допълва, че с наближаването на мача се нажежава атмосферата в обществеността на двете страни, "между които напоследък има антагонизъм заради все по-изявените претенции на българската страна".



Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!