ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Легендарният украински баскетболист Виктор Кобзисти е загинал при днешната масирана руска ракетна атака срещу украинския град Лвов.

При нападението са убити най-малко 23 души, а поне 132-а са ранени, съобщават местни медии, позовавайки се на данни от полицията и властите в страната. Повечето от загиналите - шест души - са в района на Днепропетровск.

Кобзисти е загинал в Лвов, където има и осем ранени. Трима са убитите и 22-ма ранените в Одеса. В Киев жертвите са шестима, а пострадалите над 25.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

​Украинецът беше част от отбора на Ямболгаз, воден от треньора Иван Чолаков, който спечели историческата първа и засега последна шампионска титла на България през сезон 2001/2002.

Кобзисти е играл за отборите на Азовмаш, Будивелник, Днепър, а с Украйна е участвал на Европейско първенство през 2001 и 2005 година. Заради това е удостоен със званието международен майстор на спорта.

След края на кариерата си Кобзисти е президент на КК Кремин, работил е и като директор на детско-юношеска спортна школа. Като треньор той участва не само в развитието на баскетбола, но и в други спортове.