Уелската футболна легенда Райън Гигс може да лежи до 5 години в затвора, ако се окаже виновен по делото за домашно насилие срещу бившата си приятелка Кейт Гревил и по-малката й сестра Ема. Това стана ясно след старта на съдебния процес, при който бяха извадени на показ шокиращи разкрития срещу бившата звезда на Манчестър Юнайтед.

Прокуратурата изнесе свидетелства за насилието, което Гигс е упражнил над двете дами. Обвинителят Питър Райт заяви, че личният живот на играча е бил свързан с "множество физически и психически посегателства" в периода между август 2017 г. и ноември 2020 г.

Гигс е обвинен и в нападение над двете сестри в дома му на 1 ноември 2020 г.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Това е история за контрол и принуда над жена, която е смятала, че е обичана и уважавана. Г-н Гигс е обожаван заради уменията си на терена, но зад затворените врати е имал много по-уродлива и зловеща страна на характера си. Включително изневери. В крайна сметка, след години на сътресения, когато Кейт Гревил прогледнала, тя осъзнава, че трябва да се отстрани от неговата сфера на влияние", обявиха от прокуратурата.

И извадиха шокиращи доказателства за случилото се между тримата на въпросната дата. Тогава Кейт искала да се изнесе от общия дом и да отиде на хотел, но била сгащена от Гигс точно в момента на събиране на багажа, пише dir.bg.

"Докато тя напускала домашния адрес на ответника, той се върнал и започнал да спори с нея и да се опитва да я спре да си тръгне. В последвалата кавга те се сбили на пода, преди сестрата на г-жа Гревил да се намеси. Г-н Гигс умишлено я е ударил с лакът в челюстта, след което спорът се е пренесъл в кухнята. Там г-н Гигс удря приятелката си с глава в лицето, причинявайки й отток и синини. След това сестрата на Кейт - Ема, се обажда в полицията и бившият футболист е задържан", обясни прокурорът по делото.

Адвокатът на Гигс обаче бе категоричен, че клиентът му винаги е бил по-темпераментен, но никога не е прекрачвал границите. Като свидетели по делото, за да потвърдят това твърдение, пък са призовани сър Алекс Фъргюсън и Гари Невил.

От екипа на Гигс, който бе принуден да подаде оставка като мениджър на Уелс, са категорични в невинността му и се надяват да се стигне до оправдателна присъда. Твърдението на адвоката е, че нараняванията по лицето на Кейт Гревил са от падането на пода, а не от удар. Също така се твърди, че Гигс е бил ритнат в лицето, а сестрата също се е намесила, за да упражнява насилие.

"Става въпрос за гадна и нелепа лъжа, дори да е имало някакъв физически контакт, е бил случаен и не е била ударена нарочно", твърдят от екипа на футболната легенда.

Процесът трябва да приключи до 10 дни, а на предварителните изслушвания Гигс отхвърли всички обвинения и пледира невинен. Доказателствата на прокуратурата, подплатени с показания на дошлите на място полицаи, обаче са солидни и е много вероятно да се стигне до осъдителна присъда.

Това не е първият път, когато личният живот на Гигс е обвит в скандал, след като през 2011 г. беше разкрито, че той е имал осемгодишна връзка с Наташа Лийвър, съпругата на брат му Родри Гигс.