„НЯМА И НИКОЙ не е умрял от Коронавирус! Има починали от БУКЕТ хронични болести, които са ги имали. НИКОЙ И НИКЪДЕ не прави аутопсия да видят хората им от какво умират! Никъде! Пишат коронавирус и това е!“. Това са последните думи, които покойният шампион по борба Николай Щерев е споделил в профила си в "Инстаграм".

Постът му е отпреди два месеца, а месец по-късно по ирония на съдбата здравенякът се разболява от COVID-19. Приет е със затруднено дишане и на 15 юли си отива от този свят...

Негови близки и приятели oбаче не вярват заразата да е причинила смъртта му. Те питат правена ли е аутопсия и как се е доказало, че именно вирусът е довел до леталния изход?

Стотици спортисти, приятели и роднини си взеха последно сбогом с Николай Щерев СНИМКИ

"Дали бихте спрели да спекулирате с идиотските вируси? Уважение липсва към един наистина ЧОВЕК! До кога ще търсите в смъртта - причина? Много са... Аз НЕ желая да кажа нищо друго, освен... Липсваш... Много... Ще се видим там отново! С цялата си душа! Не искам да приемам това за истина! За Душа говорим... А, ти, Николай Щерев беше и душа, и сърце, и приятел! Истина за мен! Поклон пред паметта ти! Съболезнования на всички близки!", написа близка на Щерев, който беше изпратен с аплодисменти в петък в последния му земен път. 

Носителят на златния пояс "Дан Колов" за 2011-а почина едва на 33 години, след като не успя да пребори коронавируса. А дворът на княжевската църква "Свети пророк Илия" се оказа тесен да побере стотитите приятели, спортисти, близки и роднини, дошли да си вземат последно сбогом с Ники. 

Сред множеството беше и бившата му годеница Катрин Тасева. Националката по художествена гимнастика имаше моралната подкрепа на съотборничката си Невяна Владинова, както и на бронзовите медалистки с ансамбъла от Олимпиадата в Рио 2016 Михаела Маевска и Християна Тодорова, която бе с приятеля си - тенисиста Димитър Кузманов.

Националните треньори на класическия стил и жените съответно Армен Назарян и Петър Касабов също бяха сред присъстващите. 

Единствен, който говореше пред журналистите беше президентът на федерацията по борба Христо Маринов, който трудно намираше думи: „Невероятна трагедия... Толкова млад... Ужасно е. Беше много добро момче, готово да помогне на всеки с каквото може. Имаше още хляб в него за борбата. Беше перспективен...“. 

Мир на душата му! Екипът на БЛИЦ още веднъж поднася искрени съболезнования на близките на Щерев!