Треньорка по тенис от московския Локомотив шокира с поведението си спрямо 18-годишната Елена Малих.

Въпросната Марина Мариенко я ударила няколко пъти с ракетата без причина след тренировка в съблекалнята, а после взела личния й телефон и 67 хиляди рубли (около 750 евро).

Мариенко е известен треньор по тенис в Русия. Тя е майка на световния №7 в мъжкия тенис Андрей Рубльов. Сред най-известните й ученички е бившият секссимвол на женския тенис Анна Курникова.

Потърпевшата Елена Малих вече даде показания в полицията, а срещу учителката по тенис тече разследване.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"От известно време се държеше лошо с мен. Постоянно ме обиждаше и унижаваше пред всички. Опитах се да си тръгна, когато тя ме последва в съблекалнята. Удари ме няколко пъти и започна да рови в чантата ми", разказа Малих.

Малих обявила пред властите, че свидетел на насилието е станала полусестрата на Рубльов – Арина Мариенко.

„Няма да завеждам дело за клевета. Те и без това са бедно семейство. Искаха да вземат пари от мен, за да може дъщеря им да остане да тренира в школата без да плаща такса. Твърдят, че имат свидетели. Какви свидетели? Какво съм направила? Поискала съм от 18-годишна тенисистка да поеме отговорност и да си понесе последствията. В резултат на това тя полудя и напусна демонстративно корта. А аз се отнасях с нея като с родна дъщеря, като с любима ученичка и съм я финансирала с лични средства“, заяви Мариетко пред „Спорт24“.