Шокираща семейна драма разтърси света на спорта. Футболистът от Кот д'Ивоар Усу Конан беше отровен от своя братовчед. Това е станало докато 32-годишният играч е бил на почивка в родния си град Аниама за празненствата в края на 2021 г.

"Покойният нападател Усу Конан беше убит от братовчед си. Отровен е с чаша вино“, разкрива агентът на футболиста Нгуен Мин Чау пред виетнамските медии.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Любопитното е, че роднините опитали да скрият истинската причина за смъртта. Те обявили, че Конан е починал след кратко боледуване. Кончината на младия мъж обаче е предизвикала подозрение във властите, които наредили аутопсия. Заключението на съдебния медик е потвърдило съмненията, тъй като в доклада е записано – отравяне. Започнато е разследване на случая.

Усу Конан започва кариерата си в Африка Спортс в родината си, след което през 2010 г. подписва с египетския Миср Ел-Макаса, а след това играе и за тунизийския Есперанс, където отбелязва 11 гола в 27 мача. Впоследствие той привлича вниманието на египетския гранд Ал-Ахли, който плаща за него 160 хиляди паунда през юли 2012 година. Конан записва само шест мача и не успява да се наложи в тима, спечелил африканската Шампионска лига през същата година.

След това котдивоарецът е преотстъпен на саудитския Ал-Хаджер, след което последва преминаване в турския Газиантеп през лятото на 2013 година. Следва период във финландския гранд ХИК Хелзинки, с който футболистът печели дубъл през 2014 година. Кариерата му след това преминава в отборите на оманския Саам, тунизийския Бизетрин, Сан Педро от Кот д'Ивоар, швейцарските Сион и Лозана и виетнамския ФК Нам Дин, а за последно игра във втородивизионния саудитски ФК Ал-Букиря.