Бившият републикански шампион по бокс Пламен Ангелов е починал при мистериозни обстоятелства на прага на бащиния си апартамент в блок 480 в бургаски ж.к.“Меден рудник“.

Трупът на 41-годишния мъж близо два часа е престоял до вратата на жилището за ужас на възрастните му родители, за които той се грижел в последните години, пише „Флагман“. Баща му е с висока степен на слепота, а майка му едва-едва се движи.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Тялото на Ангелов е откарано в отделение „Съдебна медицина“, за да се направи аутопсия и установи причината за смъртта. Първата версия е смърт от инфаркт или инсулт, а втората – убийство.

Безспорно е установено, че между Пламен Ангелов и съседа му Мирослав Добрев е възникнал конфликт около 20:30 часа в неделя вечерта заради чисто битов спор. Пламен от известно време цепел дърва на терасата, вдигал шум, а това дразнело кучетата на Мирослав.

Според Мария Ангелова синът ѝ е починал от нанесен побой, след като Мирослав го нападнал и започнал да налага с юмруци. „С очите си видях как го удря!“, категорична бе възрастната жена.

Жертвата е бивш боксьор, но от леката категория и като цяло бил доста слаб. Мирослав Добрев (на снимката вляво) е добре сложен мъж и според съседи Мирослав преди време работел в силово ведомство – МВР или Министерство на отбраната, но вече бил извън системата. Той е бил откаран от полицаи с патрулен автомобил и се предполага, че е с мярка 24-часов арест.

Пламен Андреев е разведен с едно дете – момченце, което живее с бившата му жена в чужбина. В последно време той работел в сферата на строителството, но е познат и на полицията.

За Мирослав Добрев се твърди, че работи в един от пристанищните оператори. Има едно дете, а съпругата му Теодора била касиер на вход 3 на блок 480 в ж.к.“Меден рудник“.