Първият италианец, спечелил „Златната обувка“ за стрелец №1 в Европа Лука Тони, е станал жертва на дързък грабеж. Бившият нападател на Фиорентина, Байерн и Ювентус сам сподели в Инстаграм за кошмара, който той и семейството му изживели.

Лука Тони е нападнат, докато е бил с децата в къщата си в градчето Кастелнуово Рангоне, намиращо се на 8 км южно от Модена. Бандитите, които били с маски на лицата си и въоръжени с пистолети, наредили на световния шампион с Италия от 2006 г. да предаде всичко ценно. Престъпниците явно били напълно наясно с разположението в дома и действали с голяма увереност.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според полицията те вероятно са имала военна подготовка. След като ограбили семейството, агресорите се качили в тъмна кола със заличени регистрационни номера и избягали. Властите в района веднага са започнали да търсят следи от ДНК и да преглеждат записите от охранителните камери на околните къщи. Медиите пък си задават въпроса дали става въпрос за импровизации или за професионалистите, които от 6 месеца разбиват банкомати в района на Модена.

„Най-важното е, че не нараниха семейството ми, въпреки че травмата я голяма и преживяхме голям стрес. Съжаляваме не за ценностите, а за това, че някои имаха сантиментална стойност“, написа Тони.