Автомобилните състезатели, участващи в планинското рали "Благоевград", от години алармирали за неравност на финала в село Делвино и молели организаторите да скъсят дължината на трасето, но така и не ги послушали. Шокиращото разкритие направи многократният шампион от рали и пистови надпревари Румен Дунев след трагедията, разиграла се вчера. Както вече стана ясно, 49-годишният Георги Георгиев от София със "Субару Импреза WRX" загина, след като се блъсна в бетонна стена след финала на втората квалификация в село Делвино. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Дунев призова автомобилните състезания в България да бъдат подготвяни и организирани в съответствие с изискванията за безопасност на ФИА, за да не се стига до още трагедии. 

Първа версия за ужасния инцидент, отнел живота на опитен наш рали състезател СНИМКИ 18+ 

Коментарът на тъгуващия за колегата си Румен Дунев във "Фейсбук": 

"Изключително тъжна новина! В тежък автомобилен инцидент по време на планинско Благоевград загубихме безвъзвратно нашия колега и приятел Георги Георгиев - Гецата. Мир на душата му. Искрени съболезнования на семейството и роднините! Напусна ни един изключително положителен и усмихнат човек! Сигурността и всичко това, за което пилотите се молят да бъде направено, за да оцелеят, не бива да бъде пренебрегвано. От това зависят животите им, тези на зрителите и всички официални лица по състезанията. Моля се всички автомобилни състезания в България да бъдат подготвяни и организирани в съответствие с изискванията за безопасност на ФИА за да се радваме на автомобилният спорт, а да не скърбим за близки приятели!

От години състезателите алармират за неравност на финала и молят за скъсяване дължината на трасето. На брифинга преди старта пилотите отново са повдигнали въпроса, както и за спрели автомобили в близост до финала, които са предпоставка за инцидент. Резултатът е глас в пустиня. Докога?".

До момента няма коментар на организаторите на планинско рали "Благоевград" 2021.

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и близките на трагично загиналия Георги Георгиев.