Гимназиален учител е бил застрелян, след като се опитал да открадне наркотици и пари от дилърите. Шокиращият инцидент е станал в град Монро (щат Северна Каролина). Името на жертвата е Барни Харис, който работи в града като учител и треньор по баскетбол в местната „Union Academy“.

Според разследващите, Харис е бил част от криминална организация, която се е опитала да обере местния клон на мексиканския наркокартел от Синалоа. Счита се, че жертвата, заедно със свои авери, са проникнали в леговище на дилърите край къмпинг за каравани.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

На мястото са хванали един от членовете на картела – Алонсо Белтран Лара. Той е бил завързан и застрелян два пъти в главата. В един момент е пристигнал друг представител на мексиканския клан и е започнала престрелка.

Органите на властта са получили сигнал за стрелбата и са пристигнали на мястото на инцидента. При огледа си са открили ранения Барни Харис в една от баните. Той обаче е починал на път за болницата.

Харис е бил с бронирана жилетка, но тя не е била специализирана за предпазване от автоматичното оръжие, с което е стреляно срещу него. На мястото на стрелбата разследващите са открили над 30 гилзи. Сред находките им са пет огнестрелни оръжия, 7000 долара в брой и около килограм наркотично вещество, за което се предполага, че е кокаин.