ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият общински съветник от ГЕРБ в Дупница Георги Наумов обяви на дадена специално пресконференция в офиса на партията, че кметът на града Първан Дангов го е нападнал публично и му е ударил два шамара. 

По думите му сцената се е разиграла на 23 декември вечерта по време на галавечерта по кикбокс, която се проведе в местна спортна зала. Според един от председателите на Сдружение „Дупница спорт“ причината за свадата са станали 3 хиляди лева, отпуснати на въпросната организация, пише struma.bg.

По време на сесията на ОбС - Дупница миналата седмица Първан Дангов призова Наумов и депутата Даниел Александров да върнат пари, които са били отпуснати от фондация „Български спорт“.  

Според градоначалника тези средства са били дадени за организирането на коледен турнир по борба, който обаче няма да се състои тази година и парите трябва да бъдат използвани за „Спортист на годината“ в Дупница в началото на януари 2024 година.

„Кметът на Дупница си позволи да ме нападне пред хората с арогантно държание. Много добре знаете, че бях общински съветник 4 години. Имали сме спорове с много колеги от различни политически групи на всякакви теми. Но винаги сме имали за цел да се разберем и да извлечем ползите от спора. Човек, който е кмет и би трябвало да е пример за подражание, ме нападна публично. На тръгване от галавечерта по кикбокс бяхме две-три компании приятели. Минахме покрай масата на г-н кмета, докато вървяхме към изхода. Той започна да размахва пръст и да казва „Да върнеш парите!“. Не знам за какво говореше и отидох при него, за да питам за какви пари става дума. Казах му в очите, че това са целево отпуснати пари и няма как с тях да се прави „Спортист на годината“. Той явно загуби самообладание, позволи си да ме хване за ревера, удари ми два шамара и каза, че ще ме съсипе и ще ме даде на прокурор", разказа Георги Наумов.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Оттам аз отидох в полицията и подадох жалба. Ако това не беше в спортната зала, а на друго място, какво да очаквам от този човек? Аз като обществена личност и човек, който иска да работи със спорта, образованието и децата, какъв да е моят отговор? Аз работя, взимам заплата и не казвам, че давам някакви колосални пари. Благодаря на бизнеса, че помагат. Но кметът лъхаше на алкохол, ръмжеше ми и ми дърпаше ревера и ми удари два шамара. Какво трябваше да направя? Като някои хора през 2019 година да отида и да си извадя медицинско, правейки се на жертва ли? Не! Заставам с името си пред вас. Искам органите, от които зависи това, да вземат нужните мерки. Има един тон и правила, които са задължителни. Не може сам да раздаваш правосъдие и да държиш сметка на хората, които не са съгласни с теб. Нека дава каквото поиска на прокуратурата. Те да идват и да гледат, сдружение „Дупница спорт“ е чисто отвсякъде“, заяви Георги Наумов.

Репортер на „Струма“ се свърза с кмета Първан Дангов за коментар. Градоначалникът напълно отрече думите на Георги Наумов. „Това е пълна лъжа! Ще коментирам по-подробно след Нова година. Пожелавам на всички наши съграждани весело посрещане на 2024 година“, лаконичен бе кметът.

Народният представител от ГЕРБ Даниел Александров на свой ред призова общинското ръководство да не бъде враг на спорта, а да му помага. Той също коментира думите на Първан Дангов от миналата седмица, че 3000 лева от фондация „Български спорт“ са усвоени и неизразходвани по предназначение за провеждане на турнира по борба. 

Депутатът показа пред медиите входирано писмо до председателя на „Български спорт“, в което се пояснява за отпуснатите средства за провеждане на коледен турнир в Дупница, и каза: „Много голямо ни беше желанието да организираме този турнир. Не се състоя поради простата причина, че лицензът ни в Министерство на спорта закъсня, излезе преди две седмици. Проведохме разговори с клубовете в страната, но те ни уведомиха, че вече са разпуснали децата за празниците, а такъв турнир не се организира за седмица-две, иска повече време“.

„Чух реплики от сегашното ръководство на Общината да върнем средствата, за да може да се организира „Спортист на Дупница”. Не зная как тези средства от 3 хил. лв. ще помогнат за това организиране. Уточнявам: тези пари са целенасочени, не може да се харчат за нищо друго, освен за коледен турнир, който ще се проведе с малко закъснение в града ни“, увери бившият шампион по борба и настоящ народен представител от ГЕРБ.

Депутатът коментира и одобрените проекти за ремонт на стадион „Бончук“. „Чух, че сегашното ръководство си приписва заслуги, които не са техни. Знаете каква болка и тема бе стадион „Бончук“. Ще бъдат отпуснати около 2,4 милиона лева за реконструкция на стадиона – за козирка, поливни системи, смяна на настилка и т.н. Тези пари са осигурени благодарение на г-н Борисов”, подчерта Д. Александров и обясни, че тези средства не могат да се изразходват за друго, освен за ремонт на спортното съоръжение
Народният представител добави, че с предишното ръководство на Общината е имало уговорка да се предостави зала, в която дупничани да провеждат тренировките си. „Силно притеснен съм в момента за това нещо, виждайки какво се случва с волейболния ни клуб. В тази община виждам само враг на спорта”, заяви Александров.

„Иска ми се да имаме клуб по борба, защото нашият град даде много добри състезатели в тази дисциплина и Дупница има голям принос за този спорт. Силно се надявам кметът да си влезе в ролята, да не говори празни приказки, а да се заеме с работа, да не бъде мащеха на спорта, а да му помага”, призова народният представител и бивш състезател по борба.

Георги Наумов пък подчерта, че сдружение „Дупница спорт“ никога не е взело и една стотинка от Община Дупница. Бившият общински съветник от ГЕРБ припомни, че сдружението е помагало не само на спорта, но и на образованието в община Дупница. За пример той даде обновена фасада на двор на училище, поставени знамена на входа на друго, а за доказателство показа и снимки от дейността. Наумов прочете и изпратени благодарствени писма от ръководствата на училищата, както и от НСА, и уточни, че средствата са от бизнеса, който е помагал.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!