Скандал с българско участие беляза популярната надпревара Fantasy Premier League (FPL), в която фенове от цял свят показват познания по английски футбол. В онлайн състезанието, което се организира от Висшата лига, тази година участваха над 8 милиона души.

Победител преди две седмици стана българинът Александър Антонов, който трябваше да вземе и голямата награда – едноседмичен тур в Англия с посещение на мачове от шампионата. Това обаче няма да се случи, след като той бе дисквалифициран, а скандалът получи огромен отзвук, пише "Монитор".

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В основата на санкцията е сигнал до Висшата лига от друг български участник във Fantasy Premier League. Той топи Антонов, че във Фейсбук чат преди няколко месеца е нарекъл „негър“ звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг. Към доноса е прикрепена и снимка на чата, след което организаторите започват официално разследване. 

В резултат на това се стига до дисквалификация на Антонов с причина „расизъм“ и отнемане на наградата. Освен това на българина се забранява да участва в следващи издания на надпреварата, а може да получи и финансова санкция за думите си. След санкцията на българина за победител е обявен заелият второто място Джошуа Бул.