ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Съсобственикът на хокейния Аризона - Андрю Бъроуей, е арестуван по обвинение в нападение на съпругата си, съобщава The Athletic.

Жената на 57-годишния бизнесмен твърди, че я е удрял и душил, а пристигналите полицаи на мястото на инцидента виждат с очите си синини и кръв по ръцете й.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Около 8:40 часа сутринта полицията в Аспен, Колорадо, е получила сигнал за домашно насилие в хотел "Limelight". Съобщава се, че има информация за викове и писъци, идващи от хотелската стая. Когато полицията пристигнала в стаята, там били Андрю Бъроуей и съпругата му. Според свидетелски показания съпругата „изглеждаше в беда, тъй като плачеше и имаше синини по глезените, коленете и кръв по ръцете си“, пише The Аthletic.

Полицията е разпитала двамата, както и бавачка, която живеела в съседна хотелска стая. Според показанията на Бъроуей, той и съпругата му са се развеждали и са влезли в словесен спор, свързан със семейството и финансите. Бавачката казала, че е чула "чупене на чаша преди вечеря" и "разправии след вечеря". 

Полицейският доклад подчертава "няколко фактора, включително принудителен секс, душене, скорошна раздяла, изключително чувство за притежание и история на ескалиращо домашно насилие".

Ръководството на НХЛ веднага реагира и отстрани Бъроуей до приключване на разследването.

Бизнесменът стана основен собственик на Аризона през 2014 г., но след 5 години продаде контролния пакет акции на Алекс Меруело и запази само около 5% от акциите на клуба.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК