Огромен скандал избухна около участника в Лига Европа - ФК Карабах (Азебрайджан). Клубът, който има мач от груповата фаза като гост на Макаби Тел Авив в четвъртък, зове за война и публикува видеоклипове, които проповядват агресия. На кадрите се виждат трупове, бомби и военни действия.

От клуба зоват за "Независим Азербайджан" и постоянно обявяват, че са готови да влязат под командване на президента на страната Илхам Алиев. Както е известно, в момента се води война с Армения.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Постовете в социалните мрежи на Карабах накараха редица футболни хора да призоват УЕФА да накаже и изхвърли ФК Карабах от евротурнирите. 

"ФК Карабах, който е участник в Лига Европа, призовава за война, публикува снимки на мъртви тела и пропагандира! УЕФА, какво се случва с ценностите, за които говорите?", питат фенове.

В същото време от европейската централа обявиха, че клубовете от Армения и Азербайджан трябва да намерят стадиони извън своите държави, на които да провеждат домакинствата си от Лига Европа. 

ФК Карабах е в груповата фаза на Лига Европа заедно с отборите на Виляреал, Сивасспор и Макаби Тел Авив. Конфликтът постави под въпрос приемането на мачове от Евро 2020 в Баку, въпреки че Изпълкомът на УЕФА заяви, че планира срещите в столицата да се проведат.