Привърженици на Левски от Шумен алармираха за поругаване на името на един от националните ни герои Христо Ботев. Великият поет и революционер е изписан "БотеФ" на екипите на футболния отбор от шуменското село Каменяк. Това стана ясно от снимка, публикувана в страницата във "Фейсбук" на фенската фракция на Левски "Blue Noisy Boys". На кадъра благодетелят на футболния клуб Кемал Ешрефоглу позира с трима от футболистите си. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Текстът към снимката в страницата на "Blue Noisy Boys":

"Здравейте, приятели, съграждани и левскари. Искаме да ви запознаем с това безумие, което е извършено от собственика на супермаркет в нашия град. Този антибългарин е опетнил и поругал едно българско име, което всеки знае - Христо Ботев. 

Той го е опетнил, след като го е изписал неправилно върху футболни фланелки на селски отбор в област Шумен, където явно го играе като спонсор или собственик. 

Само искаме да отбележим, че същото лице трудно говори български език и миналата година искаше въвеждане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изучаване на турски език в училищата в област Шумен. 

Призоваваме този антибългарин да изпише правилно името БОТЕВ, дори ако може да бъде подменено с някое друго, ако иска име, защото това е недопустимо. 

За нас това е подигравателно, дори няма да се съгласим, че в изработката на това нещо е имало нормални българи, които да не забележат грешката, ако те го наричат грешка.

Призоваваме ви бързо да изчистите името свято на Христо Ботев. Само Левски". 

Коментарите на възмутени хора към публикацията валят един след друг. Част от тях: "Абсолютна подигравка с името на Христо Ботев", "В Шумен се напълни с "грамотници". Този името не може да си напише, а са милионери", "Явно този се има за абсолютно недосегаем". 

Има и такива, които твъдят, че Кемал Ешрефоглу може да няма вина - "А не може ли да е грешка в печатницата, че се хвърляте на спонсора. По това време трудно се манира спонсор."

"Това е фарс, който цели напрежение и нищо повече", пише друг от коментиращите снимката.