Най-успешният треньор в историята на датския Брьондби Еббе Сковдал, е починал снощи в съня си на 75-годишна възраст след продължително боледуване. Сковдал е играл като защитник само за два клуба в кариерата си: Ванльозе и Брьондби. Под негово ръководство тимът спечели четири шампионски титли и три купи на страната в периода от 1988 до 1998 година.

Но основната му заслуга е превръщането на Брьондби в най-доминиращия датски отбор през 90-те години. Също така Сковдал води тима в няколко европейски кампании с редовни успешни рейдове за Купата на УЕФА и класиране в групите на Шампионската лига.

Работи в португалския Бенфика за един сезон (1987/88), връща се в любимия си Брьондби, а малко по-късно се мести в Шотландия, където поема Абърдийн. Най-напред тимът едва се спасява от изпадане, но още на следващата година (сезон 2000) печели Купата на страната и Купата на Лигата, като в двата финала побеждава Селтик и Глазгоу Рейнджърс.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Под негово ръководство израстнаха някои от най-големите играчи на Дания, които през 1992-а година станаха и европейски шампиони. Такива са Ким Вилфорт, Бент Кристенсен, Джон Йенсен, Ларс Олсен, Еббе Санд.

Семейно е свързан с двама от най-успешните играчи на страната- братята Михаел и Бриян Лаудруп, тъй като е брат на майка им.

Спортната зала на стадиона на Брьондби през 2017-а година беше наречена на неговото име.