Близки на 31-годишния мъж, пребит и наръган от футболни фенове, търсят виновните. Брат му - журналистът Иван Петров, разкри за инцидента, давайки гласност на случилото се, след като вече близо месец семейството няма информация дали има задържани за нападението. Бившият водещ в БНТ твърди, че е извършен опит за убийство на брат му. Мълчал е един месец, с надеждата да намерят справедливост.

Момчето е пребито жестоко от петнадесетина души, които били с маски и тръби, а единият от тях го е ръгал с нож. Случката се разиграва в столичния квартал "Младост" 4. Не се знае дали изобщо пребитото момче ще успее да проходи.

"На 3 февруари, малко преди полунощ, брат ми ми се обади от Окръжна болница. Заедно с негов приятел са отишли да ядат дюнери. Докато чакат да им стане поръчката, към тях прехвърчава бутилка. Чуват се викове. Излизат от заведението, за да видят какво става и брат ми казва, че вижда срещу себе си около 15 души с маски, тръби и вериги”, разказа той пред NOVA.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Трудно му е да си спомни дали е имало някакви реплики преди това. Не е познавал тези хора. Това, което ме навежда на мисълта, че става въпрос за вражда между футболни агитки е, че неговият приятел е бил с шапка на един от столичните клубове”, допълни Петров.

„Ден или два по-рано пък фенове на другия столичен клуб са нападнали момче, което е имало нещо общо или е имало дрехи или познавателни елементи.  По всичко изглежда, че това е било отговор”, каза журналистът.

По думите му приятелят на брат му успява да избяга. „Хващат обаче брат ми и му нанасят много сериозен побой. Докато 15 души са го били, някой го е ръгал в краката и с нож. За съжаление, лекарите не са оптимисти, че ще може да ходи нормално някога. В момента е с патерица”, допълни Иван Петров.

Репортерката на NOVA съобщи, че има информация за задържани и разпитани по скандалния случай.