Младият италиански футболен талант Андреа Риналди почина, след като преди дни дни беше приет в болница с мозъчна аневризма. В петък 19-годишният халф беше приет в интензивното отделение на болницата във Варезе, след като загубил съзнание. Риналди беше собственост на елитния Аталанта, но през този сезон играеше под наем за Леняно, който се състезава в Серия „D“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Когато Андреа идваше на тренировка, първо пристигаше при мен, за да ме поздрави. Това е спомен, който винаги ще нося в сърцето си. Изключително момче и достоен пример за всички. От името на клуба изказвам съболезнования на неговото семейство. Сигурни сме, че и на небесата Андреа ще бъде същия войн, какъвто беше в средата на терена и носеше радост на феновете“, обяви президентът на Леняно Джовани Мунафо.

Андреа Риналди става част от школата на Аталанта на 13-годишна възраст. С отбора на клуба до 17 г. става шампион на Италия и печели националната купа.

„На терена беше този, който последен се предаваше. Сега отново се бореше с всички сили, за да не ни напуснеш толкова скоро. Твоята усмивка винаги ще озарява сърцата на всички, които те познаваха“, обявиха от тима от Бергамо.