Страшен расистки скандал разтресе Англия, след като европейската шампионка по лека атлетика от Берлин 2018 - Бианка Уилямс се оплака от полицейско насилие.

Бегачката и любимият й - португалският рекордьор на 400 метра бяха спрени за проверка на пътя, като в момент от нея, униформените ги накараха да слязат от колата и започнаха да търсят оръжие.

Уилямс засне всичко с мобилния си телефон, като най-сериозно се оплака от това, че са я отделили от 3-месечния й син против волята й.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Повече от ясно е, че ни спряха, защото сме чернокожи. Казват, че са ни спрели, защото сме навлезли в еднопосочна улица, но не ни го казаха веднага, а го разбрахме от медиите. Много съм разстроена от това, че ме отделиха от детето ми. Кога ще ни кажат често - Спряхме те, защото си черна? Великобритания е страна с много расизъм", оплака се конкурентката на нашата Ивет Лалова.

Мъжът й, който беше закопчан с белезници, също скочи на полицията и каза, че е спрян, защото явно прилича на издирван престъпник от ФБР и на човек, който не може да си позволи толкова скъпа кола. 



снимка: Getty Images / Guliver