Полицай от специалните сили беше открит в дома си, а според разследващите той се е самоубил със служебното си оръжие. Жертвата е на 22 години. Името му е Пиер Люде и освен служител на органите на реда в Марсилия, беше успешен ММА боец. За момента не са обявени мотивите да отнеме живота си.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според информацията на "L'Ardennais", Люде се е радвал на популярност като талантлив боец, уважаван заради своите морални и физически качества. Изданието отбелязва, че това е девети случай на самоубийство на френски полицай от началото на 2022 г.

Пиер Люде печели двете си ММА битки при аматьорите, а през 2017 г. става професионалист и още в първата си схватка записва победа с нокаут над известния боец Сами Яхия.

След това излиза категоричен победител в следващите си четири битки (една с нокаут и три с предаване на съперника). С тази поредица от успехи Люде взима шампионската титла в леката категория на Integra Fighting Championship.

Първата му загуба в октагона идва през 2019 г., когато във втория рунд се предава на Асу Алмабаев в битка от веригата М-1 Challenge. Бързо се възстановява от това поражение с победа след единодушно съдийско решение над Шахпур Салаев, а това му носи титлата в категория Перо на Integra Fighting Championship.

На 26 февруари тази година Пиер Люде трябваше да излезе в следващия си мач. Той трябваше да се бие срещу Антоан Идрио на галавечерта Хексагон ММА 3 в Реймс (Франция).