Светът на спорта научи новината за смъртта на поредното голямо име. Бившият чешки хокеен национал Ладислав Лубина почина на 54-годишна възраст от скоротечна форма на рак на мозъка. Малцина обаче са тези, които скърбят за кончината на бившия нападател.

Причината за това е катастрофа през лятото на 2008 г., при която Лубина причинява смъртта на друг шофьор. Бившият хокеист шофира под влиянието на алкохол и навлиза в насрещното платно. Удря се в микробус и след това бяга от мястото на катастрофата. Шофьорът на буса обаче получава тежки наранявания, които съвсем скоро водят до смъртта му.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Оказва, че жертвата е бащата на тогавантия чешки футболен национал Вратислав Локвенц. Ладислав Лубина е изправен пред съда, но се разминава с тежка присъда за убийство. Той не признава вината си и благодарение на добри адвокати е осъден само на две години условно. Именно това е причината малцина да скърбят за смъртта на бившия хокеист.

Лубина е важна част от националния отбор на Чехия по хокей на лед през 90-те година на ХХ век. Тогава той печели бронзов олимпийки медал от Албервил`92, както и три бронзови отличия от световните първенства през 1990, 1992 и 1998 г.

Преди по-малко от една година на Ладислав Лубина е открит тумор на мозъка. Проведени са няколко етапа на терапия, но те не успяват да се справят с рака, който от друга страна се развива много бързо и в крайна сметка води до смъртта на олимпийския медалист.