ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Баскетболната звезда Лука Дончич даде огромен пример на човечност след ужаса в Сърбия, където ученик на 13 години уби осем свои съученици и един от пазачите на началното училище „Владислав Рибникар“ в Белград. 

Фондацията на словенския играч на Далас Маверикс от НБА обяви пред спортната телевизия ESPN, че поема разходите по погребенията на всички жертва на касапницата в сръбската столица, която шокира Балканите, a и целия свят. 

Светът изтръпна от ужас: Смразяващи кръвта разкрития за 13-г. белградски касапин Коста ВИДЕО

Самият Дончич трудно намира думи след ужаса. "Сърцето ми е разбито заради трагедията и загубените невинни детски животи! Мислите ми са със семействата на жертвите и с цялата нация. Моята фондация оказва подкрепа на всички семейства, ученици и учители на ОУ "Владислав Рибникар", обяви баскетболната звезда.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

24-годишният Дончич е тясно свързан със Сърбия. Баща му Саша е сърбин, а в Белград живеят много негови роднини, включително баба му, леля му, чичо му и неговия братовчед, който е в тийнейджърска възраст.

След изявлението на Дончич и фондацията му дойде реакцията от общината в сръбската столица. 

"Град Белград благодари на семейство Дончич за изразените им съболезнования и публично изразеното желание да поемат разходите по погребението на загиналите ученици от ОУ „Владислав Рибникар“. Информираме обществеността, че град Белград, от момента, в който кметът обяви всякакъв вид помощ за семействата на жертвите, поддържа комуникация с тях и едно от първите неща, които бяха договорени, беше покриването на всички разходи и организиране на погребенията, както и че компетентните служби вече са ангажирани с организацията им. Разбира се, както обявихме, семействата на жертвите ще получат други форми на помощ от техния град", каза председателят на Белградския градски съвет Никола Никодиевич.

Касапница в Белград: Седмокласник от заможно семейство уби 8 деца и охранител в основно училище ВИДЕО

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА ТРАГЕДИЯ В БЕЛГРАД!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!