Рекордьорът по мачове за националния ни отбор Стилиян Петров продължава да следи всичко, което се случва в България, въпреки че от години живее в Англия. Легендата разказа как се справя с пандемията от коронавирус и как функционира фондацията му, която помага на болни от левкемия. Преди години той пребори коварното заболяване.
 
"Намирате ме вкъщи, както всички други. Трудно е навсякъде да се преминава през тези трудности заради пандемията от К-19, не само във Великобритания, но и в целия свят е така. Като семейство се справяме доста добре. Аз и съпругата ми сме доста заети с нашите задължения. Децата са на онлайн училище, което им идва в повече, но намираме развлечение и се опитваме се да сме позитивни. И двамата ми синове тренират футбол, но в Англия само елитния спорт е разрешен", каза в специално интервю за "Хоризонт" Стилиян Петров

Бившият капитан на националния ни отбор уточни, че продължава всеки ден да работи за фондацията, която основа за помощ на хората, които са заболели от левкемия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Статистика за хората, на които помагам в борбата с левкемията, не водя. Всеки ден има хора, които ни търсят за помощ. За нас е най-важното да помогнем с каквото можем. Това са хора, които се борят за живота си. Хора от България се свързват с нас и търсят подкрепа. За тези, които се борят с левкемията бих казал да бъдат позитивни. И да се обградят с правилните хора около себе си. Аз имах възможността да бъда подкрепян от милиони, от невероятна съпруга, от невероятно семейство, което ми даде сили и шанс да оцелея. Моята борба беше наистина ожесточена", допълни Стилиян Петров.

"Следя случващото се в България. Поддържам връзка с колеги, с които съм играл. Доста мои колеги са треньори в България. Чуваме се всеки ден, гледам. Все пак аз съм излязъл от България. Това, че живея в чужбина, не значи че не поддържам връзка. Разговарям, гледам тенденциите, как се развиват отборите - Монтана, ЦСКА, националния тим. Проблемите, през които премина ЦСКА. Проблемите, през които премина последната година Левски, развитието на Лудогорец, работата в националния отбор. Разбира се, че следя какво се случва в България", добави Стенли.