Шефът на българската ММА федерация Станислав Недков, който преди няколко месеца обяви, че ще се кандидатира за президент на България, сега информира, че плановете му се променят. "Оттеглям кандидатурата си, но ще подкрепя онзи кандидат за президент, който продължи битката, която първи поведох с диктатора и разединителя на нацията Радев", написа Недков във "Фейсбук" и отново захапа държавния глава.  

Цялата публикация на Стъки: 

"ВАЖНО!
Скъпи братя и сестри,
Днес Румен Радев, с очевидно нежелание, най-после съобщи, че изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. 

Назначената от Радев ЦИК обаче продължава да мълчи относно мое конкретно запитване. Преди близо месец потърсих отговор от ЦИК ще бъда ли допуснат като кандидат за президент при условие, че в деня на избора не ми достигат 25 дни за навършване на 40 годишна възраст. 

Казусът е спорен, защото изборите са ноември, аз навършвам 40 години през декември, а новоизбраният президент ще встъпи в длъжност през януари. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Допитах се до няколко конституционалисти, като техните мнения бяха разделени. Някои казаха, че под внимание се взема датата на избора.

Други, че президента започва да изпълнява своите функции, когато встъпи в длъжност, затова определяща трябва да е датата на встъпване, т.е. януари. Затова те не виждат проблем в кандидатурата ми. 

Използвам този казус, за да провокирам дискусия за едно ограничение, което е абсурдно и дискриминационно.

Колкото и да не им се иска на някои политици, България все още е парламентарна република. Такова възрастово ограничение няма за нито една друга държавна позиция, включително и за най-висшата политическа длъжност в държавата - председател на НС. 

Още по-големият абсурд е, че в момента за президент може да се кандидатира човек с основно образование, стига да е навършил 40 години, но не и човек като мен - магистър по Политология, Дипломация и национална сигурност, на който не му достигат 25 дни до навършването на 40 години.

За да не доставям удоволствието на назначените от Радев членове на ЦИК, които ще откажат регистрацията ми в последния момент, предпочитам сам да оттегля кандидатурата си за президент. 

Искам да благодаря на хората от Инициативния комитет и всички съмишленици на КПД, които намерихме в цялата страна. По време на обиколките ми през последните няколко месеца срещнах хиляди българи, които виждат в позицията и идеите на КПД надежда за по-достоен и справедлив живот.

БРАТЯ И СЕСТРИ, НЯМА ДА ВИ ПРЕДАМ!
Продължаваме заедно да се борим за Отечеството си!

Оттеглям кандидатурата си, но ще подкрепя онзи кандидат за президент, който продължи битката, която първи поведох с диктатора и разединителя на нацията Радев. 

Ще подкрепя този кандидат, който гарантира, че повече няма да бъдат затваряни бизнеси, че няма да бъдат гонени от работа хора, които не желаят да се ваксинират. Не трябва да има дискриминационен подбор и делене на ваксинирани и неваксинирани при абсолютно никакви обстоятелства. Ваксинацията трябва да бъде личен избор и никой не бива да бъде каран насила да прави нещо, което не иска с тялото си. Ще продължа да се боря за достойно заплащане на работещите българи и за пенсии осигуряващи спокойствието на възрастните хора. 

Повече отвсякога българския народ има нужда от обединение, затова с моите съмишленици от КПД ще продължим да участваме активно в политическите процеси в страната и да бъдем разумния глас на всички български граждани - без да ги делим по етнос, политически пристрастия или социален статус". 

 

ВАЖНО! Скъпи братя и сестри, Днес Румен Радев, с очевидно нежелание, най-после съобщи, че изборите ще бъдат 2 в 1 на...

Публикувахте от Stanislav Nedkov в Събота, 11 септември 2021 г.