Всеки има право да изкаже мнение и да протестира, но това трябва да се случва, по начин който не нарушава правата на другите граждани. Това каза председателят на ММА-федерацията Станислав Недков - Стъки, който се обяви срещу незаконните форми на протест за „Фокус“.

Той поясни, че е против методите на някои протестиращи.

„Аз лично не съм против протеста, но съм против някои от методите на протестиращите граждани, които оскверняват църкви, нападат жени по кръстовища, които хвърлят бомби срещу български полицаи, и които разхищават хранителни продукти по булевардите, вместо да нахранят гладни и нуждаещи се българи. Вижда се, че кашоните с храни са закупени от хранителни магазини, а не са със изтекъл срок на годност“, каза Недков.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Станислав Недков допълни, че според него протестът няма да успее, защото няма кауза, предложения и послания.

Недков коментира още, че протестът е подменен от провалени политици, а младите и образовани хора вече не са на този протест. Той уточни, че младите хора трябва да бъдат оставени да излъчат своите лидери по естествен начин и след като изградят структури по страната да се явят на избори.

Само когато в парламента влязат тези млади и политически необременени хора, може да се очаква промяна, каза той. Станислав Недков призова протестите да се провеждат мирно и спокойствие, а политиците да проявят разум.