Страхотен скандал се развихри около най-голямото спортно събитие в света - Олимпийските игри в Токио.

В рамките на няколко часа феновете на спорта бяха шокирани от новината, че игрите няма да се проведат и през идното лято, а информацията дойде не от друг, а от авторитетния британски вестник "Таймс".

Изданието цитира неназован свои източник от японското правителство, който разкрил, че сериозно се обмисля отлагането на спортния форум заради пандемията от коронавирус.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Никой не иска да го изрече, но всички сме на мнение, че ще бъде прекалено трудно да организираме Олимпиадата. Лично аз не вярвам, че ще успеем", обявил пожелалият анонимност политик.

Само часове по-късно лично министър-председателят на Япония Йошихиде Суга обяви, че се работи единствено в посока на това Олимпиадата да бъде проведена и не се мисли за отлагане.

"Всички ние сме изцяло фокусирани върху това игрите да се проведат това лято. Надяваме се ситуацията да се нормализира и да можем да се подготвим за безопасна Олимпиада. Тя ще бъде символ на това, че човечеството е преодоляло пандемията", коментира премиерът.

Шефът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също потвърди, че Олимпиада ще има и въобще не се мисли за друга възможност.

В социалните мрежи вече започнаха да се задават въпроси дали японците няма да направят компромис с безопасността на Олимпиадата в името на това да не губят повече от вече инвестираните над 25 милиарда долара под външен натиск и рискувайки здравето на хиляди спортисти, след като самите те не вярват, че е възможно да се справят.

БЛИЦ припомня, че само преди две седмици японската агенция Киодо огласи проучване сред местното население, в което около 80% се обявиха за отлагане или направо отказ от организиране на Олимпиадата

По програма летните игри трябва да се проведат от 23 юли до 8 август в Токио.