Страхотен скандал се заформи в британския отбор по гимнастика, след като няколко състезателки  се оплакаха от нечовешко отношение от страна на треньорите. Те допълниха, че тормозът е бил и физически, и психически.

"Бяхме научени да се страхуваме от треньора и това беше единственият начин да тренираме. Никога няма да разбера дали бих постигнала успехи в спорта, ако не бях съсипана още в тренировките, оплака се Катрин Лайънс във филм на ITV и допълни, че много спортисти са тренирали под обезболяващи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Друга състезателка - Лиза Мейсън пък разкри, че треньорите им никак не харесвали наднорменото тегло и буквално съсипвали психиката на онези, които не са във форма.

"Виждала съм как ръцете на състезателка кървяха, а той слагаше все по-големи тежести. Накара я да тренира по бельо, за да видят всички, че е наднормена.

Честно казано, тогава дори не си помисляхме да се оплачем, защото това беше ежедневие и го приемахме за нормално", разказаха състезателките, подвизавали се в тима между 1998 и 2014 година.