Страшен ужас преживяха зрителите и участниците във футболно дерби. Един от известните играчи падна на терена, обърна очи и изправи косите на всички. Инцидентът стана в началото на мача между Ал Хилал и Ал Ахли от първенството на Саудитска Арабия.

В 12-ата минута на двубоя бившият френски национал Бафетимби Гомис, който играе за Ал Хилал, внезапно падна на земята, ръцете му се огънаха и той зарови глава в тревата. Когато лекарите го обърнаха, той изглеждаше като умрял и с обърнати очи. Спешната намеса на лекарите обаче успя да възстанови дишането на нападателя.

Оказа се, че причината за състоянието на Гомис е рязко падане на кръвното налягане. Заради намаления приток на кръв към мозъка играчът е загубил съзнание. Предполага се, че фактор за изпадането в такова положение може да бъде стрес или високите температури, при което се провеждат последните кръгове от първенството на Саудитска Арабия, което подобно на повечето шампионати в света беше прекратено заради пандемията от коронавирус.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Благодаря на всички на съпричастността. Инцидентът предизвика повече страх, отколкото нещо да ми навреди на здравето. Ще продължа да се раздавам за Ал Хилал в битката за титлата. Отново ви благодаря, вашият лъв ви обича“, написа 35-годишният Гомис в „Туитър“.

Ал Хилал загуби с 1:2 дербито с Ал Ахли, но остана лидер в класирането, където има аванс от четири точки пред втория Ал Насър. С постигнатия успех Ал Ахли излезе еднолично трети с 46 точки, на три пред Ал Уада. До края на сезона има четири кръга.

Това не е първото подобно припадане на Бафетимби Гомис. През 2015 г., когато играеше за Суонзи, французинът загуби съзнание по време на мача с Тотнъм. Подобен инцидент имаше и три години по-късно, когато нападателят беше част от Галатасарай. Той се срина на земята още в седмата минута на двубоя с Касъмпаша.