Футболист беше тежко ранен, след като беше прострелян при посещението си на музикален фестивал. Нидерландецът Йерге Хуфдраад се бори за живота си в болница, а дори полицията в страната първоначално обяви новината за смъртта му.

След това властите се поправиха и признаха, че получената информация за състоянието на 35-годишния бивш играч на Аякс е била грешно интерпретирана. Вече е идентифициран и заподозряният за стрелбата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Хуфдраад посетил фестивала в Амстердам-Зюдоост, където опитал да укроти скандал с участието на други зрители на концерта. При инцидента той е бил прострелян. В музикалната зала е настъпила паника, обяви местното издание „Де Телеграаф“.

35-годишният футболист започва кариерата си в юношите на Аякс, където играе заедно с известните Раян Бабел и Урби Емануелсон, които достигнаха до националния отбор на Нидерландия. След това кариерата му преминава през Валвайк, Алмере Сити, Телстар и Камбуур. Йерге Хуфдраад е претърпял операция, която, според източниците от полицията и клиниката в Амстердам, е била успешна.