Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал „Лозенец”. Тервел Пулев твърди, че става дума за своеволие от страна на инвеститор, който възнамерява в района да бъде издигната 19-етажна сграда с подземни паркинги.

"Вижда се откъде са влезли с тежка техника в сградата, после запушиха с гипсокартон. И това се опитаха да фалшифицират, представиха ни снимка, че не било пробито. Доста дилетански опити да се заличи нещо, което е очевадно", обясни Тервел Пулев пред NOVA.

"Ако колоните бъдат бутнати с багер, ще падне цялата сграда", каза жена му Диана Ненова.

Според Тервел в случая става въпрос за незаконни действия. "Така нареченото ПБЗ (План за безопасност и здраве) за събаряне на част от сгради не е вярно, защото това е една постройка. Вижда се от кадастъра. Тук има затваряне на очите на държавните органи", смята Пулев.

Инвеститорът отказа да застане пред камерата на NOVA. Но обясни, че събореното е 100% собственост на фирмата, която представлява. И че частно-правните въпроси ще защитава по съдебен ред.

От район „Лозенец” обясниха, че според приетия подробния устройствен план се предвижда да има подземен гараж с две сгради, като се запазва и спортният център. Категорични са, че всички изисквания са били спазени.

„Ние сме спазили буквата на закона. Нищо повече не може да направим. Предстои да се предприемат действия от администрацията на Столична Община. Със заповед на кмета ще се реши какво трябва да се направи за укрепването на сградата", коментира Витан Влахов, зам.-кмет на район „Лозенец”.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!