Аржентинският футболен национал Анхел ди Мария научи изключително страшна новина по време на мач и беше заменен по спешност. Това стана при загубата на ПСЖ с 1:2 като домакин на Нант.

В течение на мача става ясно, че семейството на 33-годишния Ди Мария е взето за заложник от крадци, проникнали в дома му. Новината стига до спортния директор на френския гранд Леонардо, който се спуска по трибуните до треньора на парижани Маурисио Почетино, за да му каже за страховитата ситуацията.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Аржентинският специалист незабавно прави смяна в 62-ата минута и вади Ди Мария от игра, съобщава му новината и го изпраща в тунела към съблекалните.

Според информациите от Франция, съпругата на футболиста Хорхелина и двете им деца са били у дома си, когато в жилището са нахлули крадци. Престъпниците са ги взели за заложници, докато извършват обира.

„Радио Монте Карло“ твърди, че ситуацията е преминала с употребата на изключително насилие. Испанският в. „Марка“ пък информира, че съпругата на Анхел ди Мария и децата им не са били наранени.

В същото време стана ясно, че родителите на бразилския защитник на ПСЖ Маркиньос също са били обрани в Париж в неделя. Те не са били наранени при кражбата.

Това са поредните случаи на атаки на бандити в къщите на звезди на ПСЖ. През февруари домът на Мауро Икарди беше обран, докато той играеше за тима срещу Лориен. Бившите играчи на парижани Тиаго Силва, Дани Алвес и Ерик-Максим Чупо-Мотинг също станаха жертви на крадци, докато играеха за тима от „Парк де Пренс“.

През 2015 г. като футболист на Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария също беше обран. Счита се, че това е изиграло голяма роля за желанието му да напусне „Олд Трафорд“ още същата година.

Само преди дни вратарят на Евертън Робин Олсен стана жертва на въоръжен обир, при който крадците взеха за заложници децата му и го принудиха да им предаде всички ценности в къщата.