28-годишен мъж, изчезнал на 12 август по време на протестите, беше открит обесен на дърво в гората. Името на младия футболен фен е Никита Кривцов. Той е бил в неизвестност от четвъртия ден на протестите в Беларус след победата на Александър Лукашенко на президентските избори.

„От 12 август нямаше никаква връзка с него. Днес ни позвъниха, че са го намерили обесен. Сигурна съм, че не е посегнал сам на живота си. Още не съм видяла тялото му“, коментира съпругата Елена Кривцова, която не нямаше информация дали Никита е участвал в протестите.

Когато стана ясно, че жертвата е фен на малкия футболен клуб Молодечно, играчите и служителите на клуба му оказаха почит. Те поставиха негова снимка, шалче и множество червени карамфили на една от седалките на стадиона.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Странният факт около откриването на обесения Кривцов е разминаването на версиите на полицията и очевидци. Властите твърдят, че по тялото на младия мъж не са открити следи от насилие. Свидетели твърдят, че Никита Кривцов видимо е бил пребит, а обесването е просто инсценирано.

В първите дни на протестите в Беларус участниците се оплакваха, че специалните част използват насилие върху задържаните. Комисията по правата на човека към ООН обяви, че има сигурни данни за поне четирима починали по време на недоволството срещу управлението на Лукашенко.