Светът на спорта се раздели с поредния си млад талант. 20-годишният футболист на Борусия (Мьонхенгладбах) Жорди Бонгард е загинал при зловеща катастрофа, обявиха местните медии.

Трагичният инцидент е станал на магистрала 221 до Щрелен, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Според информация от полицията, Бонгард е навлязъл в насрещното платно и се е ударил челно в камион.

Младият футболист е загинал на място в напълно смачканата си кола. 44-годишният шофьор на камиона е откаран в болница със сериозни наранявания. Заради инцидента движението по магистралата и в двете посоки е било спряно.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Жорди Бонгард става част от школата на Борусия (Мьонхенгладбах) през 2013 г., когато е привлечен от Алемания (Аахен). Той е преминал през всички възрастови формации на „жребчетата“, за да заиграе напоследък за втория тим, който се води в група до 23 г. През миналата година талантът подписа двегодишен професионален договор с клуба.

„Научихме за ужасната новина и сме поразени. Поднасяме най-искрените си съболезнования към семейството на Жорди“, обяви Роланд Виркус – спортен директор на тима от Мьонхенгладбах.

Тренировките на мъжкия и втория тим на Борусия бяха отменени в знак на почит към загиналия футболист.