Със страшна трагедия завърши автомобилното състезание край сръбския град Кралево. 38-годишен пилот загина след катастрофа по време на надпревара с автомобили от марката „Юго“.

При навлизането в десен завой с тесен мост, където по трасето не могат да се разминат два автомобила, Владимир Шекуларац е избутан от останалите коли от асфалта. Колата му пада от моста. Това става видно от разпространените кадри от момента на катастрофата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

На мястото на катастрофата са извикани екипи на спешна помощ, а пожарникари се заемат да извадят Шекуларац от колата. Състезателят е откаран в болница, където умира заради получените наранявания.

След новината за кончината на Владимир Шекуларац надпреварата е прекратена. Всички останали пилоти правят почетна обиколка на пистата в чест на загиналия.

Трагедията край Кралево е била на косъм да се окаже още по-голяма. Само ден по-рано, по време на тренировката преди състезанието, става катастрофа между три коли. Единият автомобил се запалва, а пилотът от горящия автомобил е изваден от останалите състезатели.