Светът на спорта получи поредните си трагични новини в началото на 2022 г. Една от най-известните треньорки в биатлона Марие Малкова загина при свирепа автомобилна катастрофа. 66-годишната специалистка беше в основата на успехите на двама от най-добрите чешки представители в спорта през последните години.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Катастрофата се е случила в близост до град Хелвиковице. Ударили са се два автомобила, като единият от тях е напуснал своето пътно платно и е навлязъл в насрещната лента. Марие Малкова е пътувала сама, а в другата кола са били баща и десетгодишния му син. Мъжът се е отървал без наранявания, а детето е откарано в болница.

„Представители на полицията и на противопожарната служба са срязали автомобила и предпазни колан, за да извадят жената от автомобила и лекарските екипи да започнат опитите за спасяване на живота ѝ. Тя обаче е починала на място, тъй като получените рани са били тежки", обявиха от полицията.

Марие Малкова беше главният треньор на известния чешки клуб по биатлон Летохрад. Тя е поставила началото на кариерите на големите звезди – Ондържей Моравец (трикратен олимпийски медалист и световен шампион) и Михал Шлезингър (носител на златен, сребърен и бронзов медали от световни първенства).