ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Огромна трагедия с 12 загинали и над 100 ранени съпътства футболния двубой между Алианса и ФАС в Ел Салвадор, прекратен при 0:0 в 20-ата минута.

Фенове на домакините опитаха да влязат на стадиона, след като се оказа, че са закупили фалшиви билети и охраната на стадиона отказа да ги пусне.

Стигна се до разбиване на входните врати и хаос, а полицията се намесва със сила. Според някои е използван и сълзотворен газ, макар органите на реда да отричат това.

Двубоят започна навреме, но заради натиска на феновете, които нахлуха на терена в търсене на спасение, главният съдия сложи край.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Дойдохме да гледаме мач, а накрая имаше мъртви. Пренасяха ги на ръце. Не можехме да си поемем въздух и търсихме как да избягаме", коментира присъствал на ужаса.

Президентът на страната Наиб Букеле нареди задълбочено разследване: "Всички ще бъдат проверени: отборите, организаторите, служителите на стадиона, шефовете на лигата, федерация и т.н. Който и да е виновен, няма да остане ненаказан!"

Директорът на Националната гражданска полиция Маурисио Ариаза Чикас увери, че е предложил на спортните власти да отворят трети достъп до стадиона, но е срещнал отказ.

Това е най-голямата спортна трагедия в Ел Салвадор. "Днес няма цветове и за доброто на спорта, който всички обичаме, се надяваме това да не се повтори. Присъединяваме се към болката на семейството на Алианса, поднасяйки нашите най-искрени съболезнования.", написаха от гостуващия ФАС.

Футболът в Ел Салвадор спира до второ нареждане. От федерацията насрочиха спешна среща с Комисията за безопасност на спортните обекти.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!