Жителите на чешката столица Прага бяха опустошени, след като научиха новината за трагичната гибел на своя любимец. Лукаш Бенцалик е загинал пра автомобилна катастрофа. 31-годишният мъж се радваше на уважението на всички, тъй като беше звездата и треньор на местния тим по американски футбол Прага Лайънс.

Според полицейския доклад, Бенцалик се е движел с висока скорост – между 150 и 200 км/ч, когато се е ударил в сградата на една от пражките бензиностанции. Спортистът е загинал на място и спасителните екипи само са успели да извадят мъртвото му тяло от колата. Веднага се появиха спекулации, че младият мъж може да е заспал зад волана или да е бил под влиянието на упойващи вещества.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Резултатите от аутопсията ще стана известни след един месец. Дотогава не можем да коментираме дали жертвата е била под влиянието на някакви вещества“, обяви говорителят на полицията Ян Данек.

Лукаш Бенцалик не само беше играч на Прага Лайънс, но и треньор на отбора. През 2019 г. той изведе тима до шампионската титла на Чехия за първи път след 13-годишна пауза. Заради това си спечели уважението на всички спортни фенове в чешката столица. Настоящият сезон по американски футбол в Чехия още не е започнал, тъй като началото беше отложено заради коронавируса.