Светът на спорта загуби поредния млад състезател. Този път лошата новина е свързана със смъртта на 21-годишния хокеист Андрей Болтов. Той почина след продължила повече от два месеца борба за живот.

В края на август Болтов решил да се охлади от летните жеги в езерото Смолино. Той скочил във водата, но силно удря главата си в камък. Следва спешно откарване в болница. Лекарите поставят страшната диагноза – компресионна фрактура на петия шиен прешлен.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Това е много тежка травма. Лекарите направиха операция, но още тогава заявиха, че шансовете отново да проходи, а дори и да оживее са минимални. За нас остана единствено вариантът да чакаме и да се надяваме на най-доброто. След това Андрей получи пневмония. Синът ми се пребори с нея, но не успя с втората. Не става дума за COVID-19. Просто болните, които дълго време са на легло често получават пневмония. Лекарите повече от два месеца се бориха за живота му. Направиха всичко по силите си и аз съм им благодарна“, обяви майката на хокеиста Евгения.

Андрей Болтов започва да тренира хокей на лед в Металург (Магнитогорск). В тийнейджърска възраст се мести да играе по-близо до Москва и облича екипа на Дмитров, с който печели първенството на руската столица. През 2018 г. подписва договор с Липецк, който се състезава в Младежката хокейна лига. През 2020 г. се мести в Челябинск, където записва висше образование и играе за местен отбор.